Online trends, kansen en successen

3 februari 2016

De online wereld is in de afgelopen jaren veel veranderd. Termen als, Mobile marketing, SEO en SEA zijn niet meer weg te denken in de online wereld. Adverteren via beeld en via heeft ook een grote stap gemaakt in de afgelopen jaren. Door het inzetten van de nieuwe trends in online marketing vergroot uw bedrijf zijn kansen op de markt.

Mobile marketing
Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken. 82% van de Nederlandse bevolking is in bezit van een smartphone en 61% van de huishoudens in Nederland is in bezit van een tablet. Door de stijging in deze apparaten is het van belang dat websites ook toegankelijk zijn voor smartphones en tablets. Echter uit onderzoek blijkt dat bij 86% van de bedrijven de mobiele versie van hun website niet of niet voldoende toegankelijk is op een smartphone of tablet. 14% van de doelgroep haakt af als de website niet toegankelijk is voor mobiel. Voor bedrijven is het van belang om de website zowel toegankelijk te maken voor computers als voor mobiele apparaten.

SEO&SEA
SEO (Search Engine Optimalisation) en SEA (Search Engine Advertising) zijn trends die steeds meer worden toegepast door bedrijven. SEO is het optimaliseren van de zoekmachine, ook wel betere vindbaarheid van een merk/website. SEA is het inkopen van advertentieruimte. Door een advertentie te kopen kan er bijvoorbeeld in het bovenste balkje van Google een advertentie met een link naar uw bedrijf worden geplaatst.

Beeld & video
Beeld en video maakt een opmars in de online wereld. Tegenwoordig wordt er door bedrijven meer gebruik gemaakt van adverteren door middel van video’s en beeld. De advertentie video’s worden via verschillende kanalen verspreidt onder de doelgroep. Bijvoorbeeld via youtube, uitzending gemist etc.

Kansen

Als startende onderneming heeft u veel aan uw hoofd. Hierdoor worden belangrijke onderdelen die bij het ondernemen horen zoals online marketing over het hoofd gezien. Hierdoor worden kansen om uw bedrijf vanaf het begin goed in de markt te brengen gemist. Starterscentrum biedt aan om samen met u te kijken welke kansen er gegrepen kunnen worden. Bijvoorbeeld door een betere vindbaarheid, wordt de naamsbekendheid vergroot, wat kan leiden tot meer aanvragen dus een omzetstijging.

Trends