Vrouwen starten steeds vaker een eigen bedrijf

Uit de cijfers die het Centraal bureau voor de statistiek op dinsdag 8 maart publiceerde, blijkt dat steeds meer vrouwen een eigen bedrijf starten. In 2007 was 31% van de startende ondernemers een vrouw. Dit is opgelopen tot 37% in 2014.

Vrouwelijke ondernemers starten relatief vaak een bedrijf in de schoonheidsverzorging, management-en organisatieadviesbureau of een webwinkel. Naast deze drie ‘sectoren’ is uit het onderzoek ook naar voren gekomen dat vrouwen veel als zelfstandige in de (thuis)zorg aan de slag gaan.

Traditioneel gezien zijn mannen degene die het meest een startende onderneming starten, maar de vrouwen zijn in opkomst. De overlevingskans van een bedrijf die is opgestart door een man of een vrouw is vergelijkbaar. Uit de cijfers die zijn gepubliceerd, is te zien dat van de startende ondernemingen die in 2011 zijn gestart als eenpitters, 4% is uitgegroeid naar een bedrijf die meerdere mensen in dienst heeft.

Bron: CBS

startende-onderneming_250